Näin tässä yks päivä telkkarista sivusilmällä jonkin kokkiohjelman tuolta Ranskanmaalta. Siinä Martha Stewart kopio teki todella makean näköistä ruokaa. Coq au vin nimistä patakanaa. Joten päätin sivusilmällä katsella ohjetta ja yrittää näin myöhemmin muistella. Voin sanoa, etten muista puoliakaan, mutta huomenna olisi tarkoitus kokeilla kokkitaitoja. Säveltäen hyvää tulee ihan varmasti. Mutta siltä varalta, että ihan oikeasti tulee hyvää niin tännehän näitä omia kokkiohjeita on hyvä pistää ylös!
Coq au vin
Aineksiksi ostin seuraavia:
- Maistamatonta kanaa (koipireisiä, ohjelmassa tehtiin selväksi, että tulisi käyttää isokokoisia kanapaloja luiden ja nahan kera)
- Pieniä keltasipuleita
- Porkkanoita
- Pekonia
- Herkkusieniä
- Marjaista punaviintä
Aloitetaan leikkaamalla kanat sopivan patakokoisiksi. Käytä kanoja pannulla, niin että ne vähän paistuvat ja saavat väriä nahkaan, ja lisää pataan. Seuraavaksi pilko sipuleista sopivia lohkoja ja lisää myös pannun kautta pataan. Tee sama pekonille ja herkkusienille. Pannulta myös paistorasva pataan, kiitos! Laitetaan pataan vielä pilkotut porkkanat, valkosipuli ja persilja/tinjami/mitä mieleen tulee. Sitten lisätään punaviiniä ja joko kanalientä tahi ihan vettä suhteella 2:1 niin kauan, että pinta peittyy. Sitten keskilämmöllä annetaan keittyä/hautua. Tällä kertaa itse pidin noin 75 minuuttia, mutta vähempiki saattaisi riittää. Jos neste tuntuu liian vetelältä, ei pieni jauholla suurustaminen ole pahitteeksi. Nyt laitoin vähän, mutta enemmänkin olisi voinut. Lisukkeeksi riisiä. Nettiä lukiessani jälkeenpäin, huomasin että myös paistettua riisiä suositeltiin. Voisi toimia.
Lopputulos oli häikäisevän hyvä. Liha ja kaikki muukin kiinteä padasta oli suussasulavaa. Liemi sensijaan olisi voinut olla hieman paksumpaa ja ehkä jopa maustetumpaa. Note to self: kanaliemi testiin, enemmän mausteita ja jauhoa kehiin jos siltä näyttää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti